Jdi na obsah Jdi na menu

Akce - obnova "kostelní cesty"

20. 3. 2014

V sobotu dne 22.března proběhne ve spolupráci s občany a hasiči z Čepic, společná brigáda na obnovení průchodnosti bývalé tzv. "kostelní cesty" z Čepic do Budětic.

Mapa

Smyslem akce je obnova zajímavého místa na hřebeni vrchu Čepičná, na kterém se nachází starý kříž a bývala zde lavička pro odpočinek. Touto cestou chodívali dříve lidé z Čepic do kostela či na hřbitov do Budětic. Právě zde v místě u křížku odpočinuli po vysokém stoupání z jižní nebo severní strany vrchu. Místo je v současné době velmi těžko půchodné, potože v průběhu let nebylo udržováno a zarostlo  náletovými dřevinami. Předpokládaný účel brigády je vyřezat místo kolem křížku a část průsmyku ve směru na Budětice na severní straně vrchu od náletových dřevin, upravit okolí křížku a instalovat novou lavičku. Obnovením tohoto místa vznikne další turistická zajímavost zahrnutá do soustavy Přírodního parku Buděticko. V průběhu brigády bude zajištěno občerstvení. 

http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD_park_Bud%C4%9Bticko

Všichni účastníci jsou srdečně vítáni.

Sraz pro účastníky brigády z Budětic v 8 hod. - náves Budětice (možný svezení na vrchol na voze za traktorem), jinak každý inviduálně na vrcholu u křížku od 8.hod 

Případné informace u :

Libor Potužník - SDH Čepice, tel. 603 503 477

Petr Huda - SDH Budětice, tel. 602 321 588

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

brigáda 22.3.

(Zbyněk Ch., 24. 3. 2014 20:59)

tohle je zajímavá akce, které bych se rád účastnil. ale osobně jsem se o ní dozvěděl dost pozdě