Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet MH Budětice rok 2015

26. 8. 2015

Ve dnech 23. až 24. srpna jsme se zúčastnili výletu na Šumavu. Sraz všech účastníků a účastnic se odehrál v Sušici, kde jsme nastoupili do autobusu, který nás odvezl na první stanoviště, na Čeňkovu Pilu. Zde nejprve proběhla návštěva a exkurze vodní elektrárny. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací nejen o energii, která se zde vyrábí, ale i o plavení dřeva a tehdejším životě lidí v šumavských krajích. Po odchodu z elektrárny jsme se šli podívat na soutok Vydry a Křemelné, přičemž jsme také nasáli atmosféru u smrku, který byl zasazený Bedřichem Smetanou při návštěvě majitele pily. Po svačině jsme se vydali naučnou stezkou při řece Vydře směrem k Turnerově chatě. Na chatě jsme opět doplnili tekutiny a pokračovali dále k Antýglu. Po zdolání 7 kilometrové trasy jsme se ubytovali v campu na již zmiňovaném Antýglu. Zde pokračoval další program. Stříleli jsme z praku, zdolávali řeku pomocí lanovky a pokoušeli jsme své další lezecké dovednosti. Když se setmělo a měli jsme za sebou táborák, čekala nás stezka odvahy, při které jsme museli společně vyřešit úkol a přiblížit se tak k odměně, kterou jsme nakonec úspěšně vybojovali.

Ráno nás po náročném budíčku čekala snídaně, balení a cesta autobusem na další místo v našem putování, cesta na Kvildu. Z Kvildy jsme pokračovali na hraniční přechod Bučina, kde jsme dále autobusem odjeli do Německa, přesněji do obce Mauth, kde nás čekala ukázka foukání skla ve zdejší sklárně. Každý z nás si navíc mohl svůj skleněný výrobek sám zkusit vyrobit. Po skončení této exkurze jsme se opět autobusem přesunuli na Kvildu, kde jsme po obědě pokračovali směrem do Sušice. V Sušici byl po dvou dnech nás konečný cíl.

Na tomto výletě jsme poznávali přírodu, naše nedaleké okolí a bývalý život v něm. Zažili jsme plno legrace a dozvěděli se i nějaké nové znalosti a informace. A s tím jsme ani neměli problém, i přesto, že byly prázdniny J

Pokud byste kdokoliv měl nějaké další připomínky, náměty, návrhy, či postřehy z výletu, neváhejte se podělit s ostatními v diskuzi, viz níže!!!!

Fotogalerii z toho výletu najdete ZDE!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet MH Šumava 2015

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dost dobrý :-)

(Zbyněk, 18. 9. 2015 8:56)