Jdi na obsah Jdi na menu

Budětická pouť 2018 - OSLAVA OSMIČKOVÝCH ROKŮ

18. 6. 2018

Dovolujeme si Vás pozvat 30.6. a 1.7. 2018 do Budětic na Budětické pouťové oslavy. A důvodem k oslavám je mnoho. Sbor dobrovolných hasičů si letos připomene 130 let od svého založení. Dále pak je to 120 let kdy byl založen ochotnický budětický divadelní spolek Probuzení, a v neposlední řadě se připojíme k oslavám 100 let od vzniku Československé republiky.  

Sobotní program tak začne ve 12.30  XV. ročníkem soutěží v netradičním požárním útoku o Pohár starosty obce. V 17.00 hodin proběhne slavnostní průvod obcí, položení věnce k pomníku padlých a dále předání vyznamenání členům SDH. Hudební doprovod obstará velice početný Dechový orchestr při ZUŠ ve Vimperku. Ve 20.00 hod začne tradiční pouťová zábava se skupinou Defacto. Úderem 22.00 hodiny vystoupí Zralé Blumy se svým tanečním představením a jako vrchol oslav ve 23.00 hod se návštěvníci mohou těšit na Budětickou hasičskou fontánu.

Ta bude věnována výročí založení Československé republiky. Živý hudební doprovod opět zajistí úžasný Dechový orchestr z Vimperka. Zazní v ní české i světové písně různorodých žánrů. Nemůže chybět ohňostroj, který se nad vodní hladinou rozzáří  a jako jedinečnost tohoto projektu se připojí laserová show, která ukáže projekci zaměřenou na všechny zmíněné body oslav.

 

Sobotní odpoledne bude nově zpřístupněna expozice místního muzea v budově Obecního úřadu, kde zájemci mohou shlédnout spousty nových a velice zajímavých střípků z obecní historie. Jakousi perličkou budou exempláře z činností tehdejšího divadla. Největší z nich je objev nádherné II. Divadelní opony s motivem Přemysla oráče.

 

Sobotní podvečer pak můžete strávit v areálu koupaliště a poslechnout si hudební představení Vimperského orchestru.  

 

Následující nedělní den oslav už proběhne ve volnějším duchu, a to od 10.00 hod turnajem v nohejbale, od 14.00 hod zahraje k tanci a poslechu dechovka Solovačka a v 16.00 hod vystoupí opět Zralé blumy.

 

Případné informace k celé akci dostanete na: info@hasicibudetice.cz, nebo tel. 723 803 902.

 

Těšíme se na Vás!

 


SDH Budětice

 

 

Oficiální plakát k akci naleznete ZDE!!!

pout-18.jpg